2013. november 28., csütörtök

Valentin

a kisbabám már elmúlt 19 hónapos, szeretném kicsit összefoglalni milyen kis csibész :) a száraz adatok: 12 kiló, 82 cm, 86-os ruhát hord, de gyanítom, hogy nem túl sokáig már... 6-os (23-as) lába van. Hatfogú! március óta egyetlen új foga sem nőtt, és kezdek komolyan aggódni emiatt. fura. persze március óta folyamatosan fogzós tüneteket produkál, egyszer ezt, egyszer azt (ok nélküli fosás, ököl szájba tuszkolása, ekcémás folt az arcán...), de semmi.

autómániás! nagyon durván. kukás, tűzoltó, verseny, teher, tökmindegy! na jó, a kukás a nambörvan, de jöhet bármi :) ezen kívül a Fáncsiját szereti a legjobban, azzal alszik, eszik, sétál. nem győzöm mosni (szerencsére van váltás-Fáncsi). mostanában rákapott a legóra is, lelkesen építgeti és hozza mutogatni :)

beszédileg ott tart, hogy minden szónak az elejét vagy a végét mondja, ka=kuka, madárka, hamika, stb. én mindent értek, mert a hangsúlyon van a lényeg, de rajtam kívül mással még nem nagon tud beszélgetni :) vannak hoszabb szavai is: kaka, vau, Kakka (Fáncsika), ana, apa, Mamó (Manci), autó... angolul pedig a hi és bye már nagyon megy :)

enni szeret, de nem mindig, és nem mindent. nagyon szereti a cheerios gabonapelyhet, a rizst, tésztát, krumplipürét, husit, de a babakajákat is falja, ha épp azt kap ebédre. nem túl édesszájú, van hogy a palacsintát kiköpi (ahh... nem tudja mi a jó...). inni vedelni nagyon szeret. vizet, szörpöt, kakaót literszámra.

verekszik. gyanítom, hogy Lilutól leste el, azt nem is bánom, ha itthon igyekszik érvényesülni a két banya között, de sajnos sokszor uncsitesó Niall babát, vagy a szomszéd kislányt akarja lecsapni, persze ok nélkül. ez Lilura emlékeztet, ő is ilyen verekedős baba volt. ellenpólusként, ha valamelyik testvére sír, ő már rohan is simogatni, ölelgetni. cuki :)

nagyon szeret itthon segíteni, porszívózik, kukába dob eztazt, mosogatóból kipakol, teregetnivalót adogatja, szennyest válogat, kukát helyrehúz... persze ettől minden legalább kétszer annyi ideig tart, de nem akarom letörni a lelkesedését :)

a babakocsiban ücsörgést nem tudom már sokáig erőltetni, mindenhova sétálni szeretne, csak ez nem mindig kivitelezhető... és akkor aztán kiereszti a hangját és hisztijét. apropó, hiszti. van, de egyáltalán nem vészes. a három gyerekem közül rajta jön ki legkevésbé a dackorszak, ezt a fiúságára fogom :) 

szobatisztulástól nagyon messze vagyunk, fürdés után minden nap bilire akar ülni, de szerintem valami fura széknek gondolja, hiába mondom, hogy pisiljen bele :-D szól, ha éppen kakil, de nem akar bilire ülni vele. én meg nem is szívesen erőltetném ezt a dolgot, télen szeretjük a jó meleg pelenkát. ráérünkarramég.

2 megjegyzés:

  1. Tényleg ráértek még a bilire ( a fiúk egyébként is később kezdik az ilyesmit), de próbáld meg, hogy rögtön WC-re teszed. Nekem Lea soha nem bilizett és tökéletesen működött. Tetszett Neki, hogy Ő is úgy, mint a nagyok... Tapasztalatból mindenkinek ajánlani szoktam!

    VálaszTörlés
  2. a csajok se biliztek, direkt wc-ztunk, nem akarodzott anyukanak bilit sikalni :-D viszont a wc szukitonk eltort, a bili meg megvan... de amint hajlandosag mutatkozik, megyek szukitoert :-)

    VálaszTörlés