2013. április 18., csütörtök

1 éves Valentin!

a legkisebb királyfi ma 1 éves! a legcukibb baba, akit valaha láttam, kedves, bújós, okos és még szép is :) csak szépet és jót lehet róla mondani, a három közül a legnyugodtabb gyerekünk! baba korában simán órákig elvolt annyival, hogy a pihenőszékből leste a nővérkéit. ma már azért ez nem elégíti ki, jön-megy, pakol, rosszalkodik, és huncut fejeket vág :) imádnivaló kis szaros!

10550 g, 77 cm, még mindig 19-es cipőt hord, 86-92-es a ruhamérete, és most bújt ki a 6. foga.

sajnos, mivel ennyire elvolt, kevesebbet hordoztam, mint Mancit. sajnos, mert tudom mennyire hasznos az egy kisbabának. ellenben nagyon örülök, hogy szereti a babakocsit, mert sok esetben azért így sokkal könnyebb! mostanában kezd kikívánkozni belőle, vagy hamarabb megunja, de mivel még nem tud járni, akárhol nem tudom kivenni őt és elengedni.

nagyon jó étvágya van, néha azon aggódom, hogy túl sokat eszik :) babakaját már csak gyümölcsöt kap, vagy ha úton vagyunk, teljesen a mi kajánkat eszi, tejestül, tojásostul! minden kaját szeret, könnyebb megjegyezni amit nem: a cékla és a palacsinta nem jön be neki. 10 és fél hónapig szopizott, azóta tápszert kap, még napi háromszor. inni nagyon szeret, na jó... jobban, mint a lányok :) napi két-három deci vizet iszik meg.

épp most áll át napközben a két alvásról egyre, így néha kettőször, néha egyszer sikerül aludnia. éjszaka már külön szobában alszik, de 10 és kettő között valamikor mellette kötök ki én is. mostanában sokat sírdogál álmában, talán a szeles idő, vagy a fogzás, vagy nem tudom mi miatt. ilyenkor sír, kicsit iszik, és forgolódik vagy fél órát nyöszörögve. reggel 6 és 7 között ébred, de 5-kor kell neki a reggeli tápszer, különben vége az éjszakának :)

nagyon szeret fürödni, de mostanában át kellett szoknom arra, hogy a lányok előtt megfürdetem (együtt szoktak pancsizni), mert nagyobb játéktér kell már neki, a kádban is pakol, mászkál, kifelé dobál mindent...

kedvenc játékai mostanában a formabedobós dolgok, de nagyon szeret tologatni bármit: autót, széket, krémes tégelyt :) igazi kisfiú!

beszéd: a legtöbbet használt szó az "anya", mostanában kicsit szeparációsan szorong, sokszor keres engem, még az apja kezéből is. tudja, hogy pápá "tátá", labda "dadda", szeretlek "eke" (ez olyan édes, közli, hogy eke, és lesmárol. hát lehet nem szerelembe esni??) oda "da", "ott"... 

1 éves... hihetetlen!! az én okos, ügyes, szép, csibész nagyfiam!









2 megjegyzés:

  1. NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KIS VALENNEK!!!

    VálaszTörlés
  2. Ja és nem csoda h ilyen okos, hát kos a lelkem, minden kis kos okos :)))

    VálaszTörlés