2008. október 2., csütörtök

az én endometriózisom

az egész a vakbelemmel kezdődött 2005 júliusában. merthogy begyulladt (szemét burger king ) és műtét közben kiderült, hogy endometriózis-csomócskák csücsülnek a petefészkeimen. kaptam rá gyógyszert, nagy nehezen elmúlt.

aztán 2006 tavaszának végén úgy döntöttünk férjecskével, hogy jöhet a baba. biztos voltam, benne, hogy elsőre sikerül, nem történhet máshogy. nem sikerült. aztán a második hónapban sem, a harmadikban sem, a negyedikben sem, de még a tizedikben sem.

eltelt egy év reménykedve, bosszankodva, lelkesedve, elkeseredve, szomorúan, mérgesen, lendületben, fáradtan. aztán bejelentkeztünk egy meddőségi centrumba. nagyon jó kezekbe kerültünk, 1 hónap alatt lement az összes vizsgálat, Bencinek semmi baja, nekem visszatért az endometriózis ráadásul már ott tanyázhattak egy ideje, mert már annyi volt, hogy csakis a műtéti megoldás jöhetett szóba.

2007. szeptember 11-én műtött laparoszkópiával dr Fülöp István a Róbert Károly Magánklinikán (örök hálám neki ) endometriózis volt a petefészkeimen, a bal petefészkemben, a petevezetékeken, a méhemen... szóval mindenhol. és volt egy endo-sziget, amihez nem nyúltak hozzá, mert nagyon rossz helyen van. majd egy következő műtéttel. műtét után azt mondta a doki, hogy akkor most három hónapunk van rá, hogy összehozzuk a babát, különben választhatok, hogy benevezünk egy lombik-programba, vagy megcsináltatom a másik műtétet.

két hét múlva már ott volt a pocimban a baba. és ő a gyógyír minden bajomra, és nem csak lelkileg, hiszen amíg a pocakomban volt és amíg szopizik, a bentmaradt endo-csomóm szépen elsorvad magától  :)

www.robertklinika.hu
www.nemesekteherbe.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése